HTML

Graf von Monte Wehro - Königswerk Óraklub

Ez a blog egy klub, ahová azokat várom, akik Königswerk, vagy Graf von Monte Wehro órát, órákat vásároltak, viselik és szeretik ezeket az órákat. Afféle márkaklubnak szántam, ahová természetesen azok is csatlakozhatnak, akik másféle órákat kedvelnek, hiszen van közös, mégpedig az órák szeretete. Úgy vélem, nagyon sokféle érdekes dologról írhatunk, megoszthatjuk a tapasztalatainkat egymással.

Friss topikok

  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is ... (2016.07.22. 15:57) Mennyit is ér egy Königswerk óra?
  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden... (2016.07.22. 15:53) Königswerk és Graf von Monte Wehro
  • Dörmögő_Dömötör: @porter01: Az ügyeidet azzal intézd, akivel üzletet kötöttél! Rágalmazásnak ezen a blogon helye ni... (2014.08.12. 08:05) Königswerk - A pontos óra a jó óra
  • Dörmögő_Dömötör: @Kertesi: Szia! Sajna, elég régen volt, hogy beléptem ide. Amióta Königszeit/Fogarasi úr kevésbé a... (2014.07.07. 11:42) Monte Wehro Director of Time
  • Dörmögő_Dömötör: Pff neki! Miről beszéltek? Königszeit elérhetetlen? (2014.04.21. 20:36) Egy elveszett levél

Linkblog

Mennyit is ér egy Königswerk óra?

2015.02.13. 17:44 Dörmögő_Dömötör

koeniswerk_diamond_1.jpg

 

2009 januárjában vettem az első Königswerk órámat, a Königswerk Pilot Diamond Professionel Gold modellt. Az órával szállított elem eddig bírta, így a napokban cseréltetnem kellett. Kapott egy új elemet, egy kis tisztítást és vígan ketyeg tovább a szokott pontossággal. Az órás, aki cserélte az elemet, nem mai gyerek a szakmában. Megbecsültettem vele az óraszerkezet értékét. Előkapta a katalógust, lapozgatott és közölte: 1000 - 1500 € egy ilyen szerkezet értéke tok nélkül. Nos, a Vaterán oly sokat vitatott "listaár", amely egyezett az órás szakvéleményével e szerint igazolást nyert, úgyhogy Fogarasi úrnak igaza volt, amikor a hirdetésében a jelzett listaárat feltüntette. Ehhez képest aki vásárolt, árun alul, nagyon jó összegért jutott ezekhez az órákhoz.

Ha már előkerült az órakatalógus, megnéztük benne a hírneves gyártók óraszekezeteit és azok árait. Semmivel sem különb pld, egy Tissot, Lorus, Casio, Seiko kvarcóra szerkezete.

dav.jpg

 

Ebben az órámban - Graf von Monte Wehro Davos - ugyanolyan értékes szerkezet van, mint a pilótaórámban.

Az órásmester a mechanikus automata óráimról már nem adott ilyen jó véleményt. Szerinte túlzás volt a listaár és ilyen órák javítását, szervizelését nem is vállalja. Szét nem bontottuk egyiket sem, mert hiba nélkül működnek. Úgy vélem, az is mind jó vásár volt a részemről.

Én nem bántam meg, hogy vettem ezekből az órákból. Remélem, még jó ideig szolgálni fognak, teszik a dolgukat, pontosan mérik az időt.

Üdvözletem minden Köngswerk és Graf von Monte Wehro tulajdonosnak!

4 komment

Címkék: érték karóra diamond pontos kvarcóra multifunkciós robusztos professionell navigációs pilótaóra graf von monte wehro Königswerk

Königswerk és Graf von Monte Wehro

2014.07.09. 17:03 Dörmögő_Dömötör

Egy jó ideje erősen csökkent a választék többek között a Vatera internetes árverési oldalon forgalmazott Königswerk és Graf von Monte Wehro órákból. Érdekes, olykor bizarr formavilágú, de sokszor ízléses, szép formájú, szép kivitelű órák voltak, melyekből jómagam is vásároltam négy darabot, s a mai napig megelégedve használom is mindegyiket. A márka hazai forgalmazója szép lassan visszavonult, mára teljesen eltűnt az árverési oldalról. Mivel a klubunkban megjelent néhány erős kritika a hazai forgalmazó személyét illetően, úgy gondoltam, hogy írok a forgalmazó cég, a GWMV kft. vezetőjének, aki tudtommal azonos a Vaterán forgalmazó személlyel. Leszögezem, hogy a forgalmazó személyében egy megbízható partnert tiszteltem, aki azt adta, amit hirdetett. Mindig pontosan teljesített. Válasz a mai napig nem jött a levelemre. Oka bármi lehet, nem firtatom.

"A Google a barátod!" - jelszóval kotorásztam egy kicsit a neten. A GWMV kft. általam ismert weblapjai eltűntek, csupán a Facebook-on találtam egy oldalt, ami utoljára több, mint egy éve frissült. Tovább kerestem, most már az MW Trader GmbH után. Ez a cég "gyártja" ugyanis az órákat. A cég honlapján ez áll:

MW Trader GmbH
Deutsche Diamant- und Edelsteinbörse
Mainzer Straße 34
55743 Idar-Oberstein

Tel.: +49 (06781) 457 887
Fax: +49 (06781) 457 902
Email: info@koenigswerk.com

A menüre klikkelve bejön a szervert működtető cég üzenete, hogy a honlap nem elérhető, mert a honlap tulajdonosa tartozik a szerver üzemeltetőjének, s ameddig nem fizet, nem elérhető a tartalom. Ez elég meglepő 1000 € listaárral forgalmazott órák gyártója esetén. Tovább keresve kiderült, hogy a cég tulajdonosa Martin Wehr, egy 29 éves fiatalember. Saját nevére bejegyeztette a "Königswerk" és a "Graf von Monte Wehro" márkaneveket és logókat és megalapította a fent hivatkozott céget.

A Google Maps szépen hozza térképen és műhold felvételen is a céget. Ránézésre családi ház, ahol sok mindent lehet csinálni, de óragyár ott biztosan nem működik.

Kiderült az is, hogy az MW Trader GmbH 2009 és 2011 között több mint 5 millió € forgalmat hozott össze a hivatalos mérleg szerint.

Mára a cég csődöt jelentett, s javában zajlik a felszámolása. Ha jól értettem a német szöveget, a németországi ügyészséget "igen érdekli ez a csődtörténet, mert a cégnek nincs, vagy nem maradt számottevő vagyona, miközben tartozásai vannak." Az idézőjelben lévő szöveg hitelességét nem garantálom, mert nem erősségem a német hivatalos bikkfanyelv.

A fentiek után már érthető, hogy miért nem árusít már az órák hazai forgalmazója. Nyilván nincs mit forgalmazni, ami több okból sajnálatos. Egyrészt csakugyan voltak elegáns modellek megfizethető áron, megfelelő minőségben, s ezek eltűntek a piacról, másrészt gyártó háttér nélkül gond lehet a két éves garancia érvényesítésével, amennyiben valakinek meghibásodik az órája. Voltak és biztosan van is ilyen eset, ahogy a blogomat olvasom. A forgalmazó most bizonyára nehéz helyzetben van.

Megnéztem több aukciós oldalt is. Még sok helyen kapható a két márka. Azt javaslom, licitálás előtt gondold meg a fent írtakat. Ha jó órát fogsz ki, akkor nincsen gond, de meghibásodás esetén kidobtad a pénzed az ablakon. Korábban írtam már egy hozzászólásban, hogy a jelek szerint mindennemű minőség ellenőrzés nélkül kerültek az órák fogalomba, s a garanciális javítás egyszerű cserét jelentett a forgalmazó részéről. Különösen az automata, vagy kézi felhúzású mechanikus modelleknél kell erre gondolni. A kvarcszerkezetek lényegesen egyszerűbbek és megbízhatóbbak, bátrabban vásárolhatsz belőlük.

Sajnálom, hogy nem lehettünk a részesei és szemtanúi egy patinás márka kialakulásának. Úgy látszik, ez a történet nem erről szólt. Minden klubtagnak azt kívánom, hogy az órája jól működjön és továbbra is örömöt leljen benne. Akiknek gondja van az órájukkal, azokat sajnálom, de bízom abban, hogy a hazai forgalmazó megtalálja a megoldást erre a problémára, mert jómagam és még sokan mások úriembernek ismertük meg, aki állja a szavát.

4 komment

Címkék: automata karóra diamond pontos graf pilótaóra wehro multifunkciós robusztos bőrszíj professionell műbizonylat navigációs pilótaóra navigációs lünetta használata graf von monte wehro Königswerk polírozott

Androméda, egy szép női karóra

2012.08.08. 19:06 Dörmögő_Dömötör

Nemrég vettem a páromnak - igen, Vatera árverésen - ezt a modellt:

andromeda.jpg

Ez egy Graf von Monte Wehro Andomeda modell. Igazán takaros darab. Szépen polírozott felület, minőségi bőrszíj, finom ketyegés, automata szerkezet. Elég érdekes az ötszögletű formája és az üveg is. Utóbbi nem sima, hanem ötlapú gúla. A képen látható elcsúszásszerű részletek a gúla fénytöréséből erednek. Az óraszerkezet másodpercre pontosan beállítható, mert a korona kihúzásakor a szerkezet leáll. A pontosságáról egyelőre nem tudok mit mondani. Feltételezem, hogy nem rosszabb, mint a többi elérhető árú automata karóráé. Egyedüli zavaró, hogy az áttört számlap szegélyei és a mutatók azonos árnyalatúak és ezért a szokottnál több figyelmet igényel az idő leolvasása. A mutatók zöld fénnyel foszforeszkálnak. A számlapon nincs foszforeszkáló jelzés és ezért sötétben igazából csak tippelni lehet, hogy kb. mennyi lehet az idő.

8 komment

Címkék: női automata felület karóra bőrszíj graf von monte wehro polírozott különleges modell mechanikus automata szerkezet

Gyémántok

2012.08.08. 18:49 Dörmögő_Dömötör

Korábban sok szó esett arról, hogy a Königswerk órák számlapjait díszítő gyémántok egyáltalán gyémántok-e, s ha igen, akkor mifélék? Igazi szakértő nem szólt a témához, s máshol sem találtam ilyen tartalmú cikket. A napokban kértem és kaptam gyártóművi tanúsítványt a Königswerk pilótaórám gyémántjairól és ezt hozta a postás:

gyémánt.jpg

Sajnos, nem tudtam jobb minőségben feltenni. Csinos kis plasztiklapocska, mint egy bankkártya. A tanúsítványon lényegében az olvasható, hogy a Königswerk órák gyártója, a németországi Martin Wehr garantálja, hogy a gyémántok eredetiek. A tanúsítvány hátlapján csak a gyártó emblémája látható.

Azt hiszem, ez elegendő a kérdés eldöntéséhez. Gyémánt ide, gyémánt oda, az órám szép és ami fő, lassan két éve használom és nem szükséges a téli - nyári időszámítás kivételével beállítani. Másodpercen belül pontos az interneten elérhető időszolgáltatók óráihoz viszonyítva! Erről van szó:

koeniswerk_diamond.jpg

2 komment

Címkék: gyémánt tanúsítvány pilótaóra műbizonylat Címkék Königswerk

Német, vagy kínai? Svájci, vagy kínai?

2012.05.07. 13:39 Dörmögő_Dömötör

 

Ez itt egy Wenger hátizsák. Mi köze van az órákhoz? Úgy elsőre kevés, de lehet, hogy nagyon is sok.

Mindenki tudja, hogy a világhírű svájci bicskát két svájci gyár készíti, a Wenger és a Victorinox. A Wengert a Victorinox néhány éve felvásárolta, de mindkét cég tovább gyártja a saját termékeit, beleértve a zsebkéseket is. A TESCO most akciósan hirdeti a Wenger cég hátizsákjait. A kedvezményt a vásárláskor kapott kuponokkal lehet kiváltani. Történetesen van néhány hátizsákom, de mind nagy. Úgy adódott, hogy szükségem van egy kisebbre. Nem rég vettem egy kínait, aminek hordhevederje az első viselésnél szétszakadt és eltört két műanyag rögzítőcsatja. Ment a szemétbe, mert a kínai cuccok nagy része vadonatúj korában is odavaló. Most tehát kapóra jött az akciós Wenger hátizsák. Meg is vettem a magam példányát. Könnyű, vízhatlan, a zippzárak simán működnek, célszerűen elosztottnak tűnnek a rekeszek, egyszóval jól néz ki. Az első gyanús jel a nagy rekesznél kikandikáló, elvarratlan, hosszú cérnaszál. No, ezt se látta a minőségellenőr. A másik a műanyag csatok formája. Olyan "kici ócó" sárga gyártmánynak tűnik. Nézem a műbizonylatot. Svájci Wenger termék, három év szavatossággal. A műbizonylat legvégén ott az apróbetűs felirat: Made in China.

Akkor most mit vettem? Svájci Wenger hátizsákot, vagy "kici ócó" kínai vackot? Kiderül.

A tanulság: Mindenki Kínában gyártat, hátizsákot, órát, bugyit, fogpiszkálót, de autót és lassan repülőgépet, valamint műholdat is. Még ma megnézem a vadiúj Victorinox késemet, hátha ott lapul valamelyik pengén a Made is China felirat, akár a Ronson öngyújtómon. Nem tudom, hogy a pékek mikor süttetnek Kínában sóskiflit, mert ott olcsóbb a köménymag és talán a só is.

Az órák úgy jönnek ide, hogy egyikben sem láttam még a Made in China feliratot, igaz a Made in Germany se látszik. Ettől azonban kifogástalanul működnek. :)

PS: A Victorinox kés minőségi bizonylatán és a késen nem a "Made in China" feliratban gyönyörködhetünk. :)

16 komment

Címkék: kína svájc hátizsák wenger karóra pilótaóra svájci termék

Egy elveszett levél

2011.09.07. 17:58 Dörmögő_Dömötör

Érdekes levelet hozott a villanypostás a GVMW kft. óráival kapcsolatban. Úgy véltem, hogy a blogmotor küldte automatikusan, ahogyan szokta amikor új bejegyzés érkezik, ezért csak átfutottam és töröltem, hiszen úgyis olvasható a blogon. Nos, tévedtem. Kérem a küldőt - neo(?) -, hogy legyen szíves küldje el újra a levelet, hogy érdemben válaszolni tudjak. A tartalomra emlékszem, de a mellékelt igen hosszú három linkre érthető módon nem.

Köszönettel: D. D.

Végre sikerült megtalálnom "customrobi" új karóráját a gyártó weboldalán! :) Itt van.  Szép, egyedi darab.

37 komment

Címkék: 5 new brad movement

Navigációs lünetta használata - pilóta logarléc

2011.03.02. 00:13 Dörmögő_Dömötör

Nagy nehezen sikerült a pdf fájból kivarázsolnom a képeket a pilótaóra lünetta használatáról, amit monkbársony küldött el nekem. Tulajdonképpen egy logarléc kör alakú skálákkal. A használati útmutatót nem tudom jobban olvashatóvá tenni, de a lényeget ki lehet belőle hámozni. A Königswerk órák lünettáját ne próbáljátok forgatni, mert tudomásom szerint nem lehet! A logarléccel amúgy is körülményes számolni és nem is pontos. Van egy néhány logarlécem, mert azokat is gyűjtöm és tudom őket használni. Ezeken a pilótaórákon a logarlécskálák csak díszek.

 

 A képeket le kell tölteni és akkor teljes méretben látszanak. Azt nem tudom, hogy itt hogy lehet ezt megcsinálni.

A képekért köszönet monkbársonynak!

13 komment

Címkék: pilótaóra königswerk lünetta pilóta logarléc navigációs navigációs pilótaóra navigációs lünetta használata

Königswerk Pilot Diamond Professionell Grün

2011.01.15. 14:12 Dörmögő_Dömötör

Ez a szépség is aszkund barátunk karórája. Valóban szép. A színeket nem számítva olyan, mint amilyen nekem is van. Eleinte én is ilyet szerettem volna magamnak, de amikor licitáltam, ilyen éppen nem volt. Ezeken az órákon nem látszik karcolódás, legalábbis az enyémen nem, pedig nem kíméltem és ami a legfőbb, csakugyan nagyon pontosan járnak.

34 komment

Címkék: óra diamond ékszeróra gyémántos grün königswerk kvarcóra professionell

Monte Wehro Director of Time

2011.01.15. 12:33 Dörmögő_Dömötör

Itt van egy szép, automata modell az óráim közül, a Director of Time. Ez is sokfunkciós óra, díszes számlappal. Igen gondosan ki van dolgozva, s a pontossága nagyon is jó. Később többet írok róla, de most arra törekedtem, hogy itt legyenek a kis közösségünk órái. :)

17 komment

Címkék: óra time automata monte director karóra wehro

Monte Wehro Flieger

2011.01.15. 12:30 Dörmögő_Dömötör

 

Ha jól tudom, ez az óra aszkund barátunk kedvence. Nem vagyok benne bizonyos, hogy azonos a modell, mert aszkund korábban azt írta, hogy piros a másodpercmutató. A tapasztalatait remélem, hogy megírja nekünk.

Köszönöm a kiegészítést. Kicseréltem a képet. Ez már remélem az a modell, ami neked van!

11 komment

Címkék: óra monte karóra flieger wehro kvarcóra multifunkciós bőrszíj

Monte Wehro Commander

2011.01.15. 12:27 Dörmögő_Dömötör

Itt van Dartwolf barátunk órája, a Monte wehro Commander. Szerintem szép, robusztus férfi karóra. Mechanikus automata szerkezetű. A többit remélem, hogy Dartwolf elmeséli róla.

45 komment

Címkék: óra automata monte karóra wehro multifunkciós robusztos

Monte Wehro Davos

2011.01.14. 14:58 Dörmögő_Dömötör

Ez itt a Davos Rose/Weiss modell. Nagyon szép, elegáns óra pontos kvarcszerkezettel, nagy, világító mutatókkal. Az idő könnyen és pontosan leolvasható. A fémrészek két

színárnyalatban ragyognak. Az egyik nagyon halovány vöröses, a másik inkább sárga aranyra emlékeztet. Igen dekoratív óra. A szerkezet meglepően könnyű és normál méretű. A segédszámlapok kissé nehezen olvashatók le a fekete mutatók miatt, de ez nem nagy hiba. A csat oldalt nyitható. Simán nyílik és biztosan zár.

 

5 komment · 1 trackback

Címkék: óra monte rose karóra davos pontos weiss wehro kvarcóra

Monte Wehro Kapstadt

2011.01.12. 21:39 Dörmögő_Dömötör

Itt a Monte Wehro Kapstadt, amiről a blog a nevét kapta. Szerintem nagyon szép, egyedi darab. Mechanikus automata karóra. Kitűnő minőségű, szépen varrott bőrszíjjal szerelték. A csatján márkagravírozás van.

A kép gyári fotó, de nem adja vissza ennek az órának a szépségét sem, ahogy a többiekét se. Ezen a képen a számlapja egységes fekete színűnek látszik, de  a valóságban nem az. Finom, mattfényű bevésett rovátkák díszítik. Nekem jók a tapasztalataim ezzel a modellel is. Próbálkoztam jobb képeket készíteni, de nincs hozzá technikám. Nem egyszerű dolog ilyen kis tárgyakat közönséges digitális kamerával fotózni, nekem pedig nincs jobb. Kitűnő formatervezés, teljesen egyedi megjelenés, jó anyagok, pontos napi járás. Tartottam tőle, hogy a kis kallantyú a felhúzókorona fölött beleakad ebbe - abba, de nem. A számlap jól leolvasható, a mutatók elég hosszúak hozzá. A 6 órát kivéve minden óránál van foszforeszkáló jelzés és a mutatók is világítanak a sötétben. Van egy negyedik, süllyeszett gombja is 8 óra körül, ami ezen a képen nem látszik, ahogyan az ötödik gomb sem, ami 10 óra körül található.  Ezt az órát is szívesen viselem. Ti hogy vagytok vele, van valakinek ilyen?

28 komment

Címkék: óra automata monte karóra pontos formatervezés wehro kapstadt

Königswerk - A pontos óra a jó óra

2010.12.04. 20:55 Dörmögő_Dömötör

Tavaly januárban rábukkantam egy blogra, ahol egy, a számomra ismeretlen karórát, helyesebben óracsaládot a sárga földig lehúzott a blogger. Néhány fotó is volt mellékelve a bejegyzéshez. Nézegettem, s mivel magam is tag vagyok ott, ahol ezek az órák vásárolhatók, hát benéztem oda is. Találtam néhány csakugyan szép és sok meghökkentő formavilágú modellt. Jó minőségű képekkel hirdetett az eladó, de sehol nem találtam azt, hogy az órák mutatói csak díszek, s vigyázzunk, mert az első alkalommal leesnek a helyükről. Nem találtam azt, hogy a gyémántnak hirdetett dísz csak üveg. Hmmm, a jó blogger nem csak érdekeset, de igazat is ír dörmögtem magamban, de mindjárt brummogok egy kicsit az eladó fülébe, hogy is áll a gyémántnak mondott üveggel, ragasztott mutatókkal, gagyi órákkal. Amit írtam, azt bizony rendre kitörölte, s végül küldött egy e-mailt, hogy ő rendes órákat árul és szálljak le róla. - No várj csak koma! - gondoltam - lesz kisebb a mellényed nemsokára. Veszek tőled egy órát és ha gagyi, megkapod a magadét! Nos, beszálltam egy licitbe, s nemsokára tulajdonosa lettem egy órának, egy ilyennek, amit a képen láttok. Cifra névre hallgat, Königswerk Pilot Diamond Professionell Gold. Szép dobozban érkezett, számlával, garanciajeggyel, lefóliázva, ahogy illik. Amikor kézbevettem, meglepődtem a tekintélyes súlyán. Amikor kibontogattam a fóliából, akkor a kidolgozáson. Igen szépen, finoman kidolgozott a legapróbb részletekig. Minden tekintetben komoly órának tűnt, nem olyannak, ahogyan elképzeltem mások leírása alapján. Beállítottam a pontos időhöz és viseltem, de inkább nyúztam. Tudni szerettem volna, hogy mit bír az óra, mi hát az igazság? Gagyi, vagy minőség? Két meglepetés ért. Az óra rendkívül pontosnak bizonyult. Amióta megvan, csak a nyári, illetve most a téli időszámítás miatt kellett elforgatni a mutatókat. Sem a fém részeken, sem az üvegen nincs karcolás. Azt már kevésbé szerettem, hogy elég sokan és feltűnően megbámulták. A tok és a csat acélból készült és ritka szép, selymes fénnyel csillogó bevonattal látták el. Még a gyári fotók se adják vissza a látványt, ami vonzza a tekinteteket. Így kezdődött az ismerkedésem egy óracsaláddal. Mára gyűjtöm a gyár modelljeit, mert sok szép órát gyártanak megfizethető áron. Az órák nem csak szépek, hanem jók is, pontosan járnak, megbízhatóak. A blogot azért nyitottam, mert szeretném, hogy ezeknek az óráknak a kedvelői, tulajdonosai csatlakozzanak hozzám és egy baráti közösséget alkossunk. Biztosan más is van rajtam kivül, aki gyűjti ezeket az órákat, vagy más gyártók modelljeit. A későbbre tervezett bejegyzésekben megmutatom a többit is. Nem csak ilyen óráim vannak. Van orosz, svájci, japán, német órám, de most ők a kedvencek.

150 komment

Címkék: óra monte von diamond graf königswerk wehro

süti beállítások módosítása