HTML

Graf von Monte Wehro - Königswerk Óraklub

Ez a blog egy klub, ahová azokat várom, akik Königswerk, vagy Graf von Monte Wehro órát, órákat vásároltak, viselik és szeretik ezeket az órákat. Afféle márkaklubnak szántam, ahová természetesen azok is csatlakozhatnak, akik másféle órákat kedvelnek, hiszen van közös, mégpedig az órák szeretete. Úgy vélem, nagyon sokféle érdekes dologról írhatunk, megoszthatjuk a tapasztalatainkat egymással.

Friss topikok

  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is ... (2016.07.22. 15:57) Mennyit is ér egy Königswerk óra?
  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden... (2016.07.22. 15:53) Königswerk és Graf von Monte Wehro
  • Dörmögő_Dömötör: @porter01: Az ügyeidet azzal intézd, akivel üzletet kötöttél! Rágalmazásnak ezen a blogon helye ni... (2014.08.12. 08:05) Königswerk - A pontos óra a jó óra
  • Dörmögő_Dömötör: @Kertesi: Szia! Sajna, elég régen volt, hogy beléptem ide. Amióta Königszeit/Fogarasi úr kevésbé a... (2014.07.07. 11:42) Monte Wehro Director of Time
  • Dörmögő_Dömötör: Pff neki! Miről beszéltek? Königszeit elérhetetlen? (2014.04.21. 20:36) Egy elveszett levél

Linkblog

Androméda, egy szép női karóra

2012.08.08. 19:06 Dörmögő_Dömötör

Nemrég vettem a páromnak - igen, Vatera árverésen - ezt a modellt:

andromeda.jpg

Ez egy Graf von Monte Wehro Andomeda modell. Igazán takaros darab. Szépen polírozott felület, minőségi bőrszíj, finom ketyegés, automata szerkezet. Elég érdekes az ötszögletű formája és az üveg is. Utóbbi nem sima, hanem ötlapú gúla. A képen látható elcsúszásszerű részletek a gúla fénytöréséből erednek. Az óraszerkezet másodpercre pontosan beállítható, mert a korona kihúzásakor a szerkezet leáll. A pontosságáról egyelőre nem tudok mit mondani. Feltételezem, hogy nem rosszabb, mint a többi elérhető árú automata karóráé. Egyedüli zavaró, hogy az áttört számlap szegélyei és a mutatók azonos árnyalatúak és ezért a szokottnál több figyelmet igényel az idő leolvasása. A mutatók zöld fénnyel foszforeszkálnak. A számlapon nincs foszforeszkáló jelzés és ezért sötétben igazából csak tippelni lehet, hogy kb. mennyi lehet az idő.

8 komment

Címkék: női automata felület karóra bőrszíj graf von monte wehro polírozott különleges modell mechanikus automata szerkezet

A bejegyzés trackback címe:

https://montewehro.blog.hu/api/trackback/id/tr444702370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.08.31. 07:43:33

A bejegyzésben nem írtam, de igen kellemes meglepetés is ért bennünket ezzel az órával. A párom ugyanis fémérzékeny és emiatt csak tiszta műanyagházas órákat tudott viselni. Igen tartott tőle, hogy ezzel is baja lesz. Nem így történt. Ezt az órát gond nélkül hordja a csuklóján.

A szerkezet elég pontosan jár. Hetente egyszer elég beigazítani.

Moti 2012.09.30. 17:43:39

A párom ilyent kapott házassági évfordulónkra: gvmw.de/images_product/image_304_1_big.jpg

Nagyon igényes,szép óra,és pontosan jár. Ajánlom az automata kedvelő hölgyeknek.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.10.04. 15:13:10

@Moti: Üdv Moti! Csakugyan szép óra. Sok örömet kívánok a viseléséhez!

madi22 2013.01.13. 19:39:39

Kedves Dörmögő_Dömötör!

Mivel ön a Monte Wehro blog szerkesztője, gondoltam a megfelelő, kellő tapasztalattal rendelkező embernek írok a kérdésem miatt.

Régóta szeretnék venni egy nem túl drága automata karórát, mely ára ellenére mutatós és nem késik naponta perceket. A véleményét szeretném kikérni a Königswerk és a GVMW márkáról: Ön szerint mennyit érnek meg ezek az órák, és mire számítsak?
Természetesen olvastam kommentárokat a honlapján, sokan elégedettek voltak a termékkel, de olvastam az ellentábor véleményét is, akik kínai bóvlinak hívták ezeket a márkákat.

Az áruk is megosztó, van, ahol 10-20e Ft, van ahol jóval 50e Ft körül árulják. Tudom, minden annyit ér amennyiért eladják, de mennyiért reális?

Köszönöm előre is a válaszát, és elnézést a hosszú szövegért!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2013.02.18. 20:22:47

Kedves madi22!

Elnézést kérek, hogy ilyen sokára válaszolok, s talán már nem is aktuális a válaszom. Sajnálom, nem volt módomban előbb reagálni. Öntől is, minden más kérdezőtől, klubtárstól is elnézést kérek!

Örülök a kérdésének! A blogban elsősorban a Königswerk és a Graf von Monte Wehro márkákról van szó. A véleményem pozitív, hiszen nekem bejöttek ezek az órák mind külcsínre, mind megbízhatóságra. Azt szoktam volt mondani, hogy aki igazán pontos órára vágyik, az kvarcórát vegyen. Aki mechanikusat szeretne, az automatát, de ekkor kénytelen lesz kompromisszumot kötni ár és pontosság között, hacsak nem rendelkezik kellően vastag pénztárcával. Ezek az órák divatórák. Már a megjelenésük ezt árulja el. Az áruk annyi, amennyiért elkelnek a liciten és mindenki maga tudja, hogy meddig mehet el. Úgy vélem, hogy az automata karórák tudják azt, amit kifizetünk értük, de türelem kell hozzájuk. A tapasztalatom szerint a szerkezetek nincsenek bejáratva, azaz nem kopnak össze az alkatrészek és ez kisebb - nagyobb pontatlanságot okoz(hat) egy ideig. Ha olvasta Ön a blogot, akkor tudja, hogy több ilyen és másféle órám is van, amiket felváltva viselek. Azt tapasztaltam, hogy kell akár három hónap is, mire egy automata beáll. Ebben az árkategóriában bőven elmegy, ha két - három naponta be kell igazítani a mutatókat. A kvarc változatoknál biztosan nem kell, csak a téli - nyári váltáskor.
Nem tudok Önnek semmit írni arról, hogy mi lenne a reális ár. Ehhez óra és kereskedelmi szakértőnek kellene lennem, de egyik sem vagyok. Javasolom, hogy menjen el egy óráshoz, kettőhöz, nézegesse a választékot és vesse össze a külcsínt, az óra tudását és az árakat. Biztos vagyok bennem, hogy képben lesz, mert a kereslet és a kínálat együtt szabja meg az árakat.
Aki kínai bóvlinak nevezi ezeket a szerkezeteket, az még nem látott bóvlit, vagy nincs pénze egy ilyen órát venni és inkább fitymálja.
Remélem, már választott, ha pedig nem, akkor ezekből fog választani egy szép példányt. Liciten vegye meg, ne villámáron! :) Sok szerencsét!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2013.02.18. 20:24:14

Egy kis segítség a többieknek: A párom Andromédája beállt. Heti egy alkalommal kell beigazítani a pontos időhöz. Ez bőven jó.

vivcsi222 2013.08.28. 22:21:27

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Vettem egy ilyen órát, amikor kézhez kaptam járt.. elnézegettem felraktam a kezemre kitűnően müködött.. Majd leraktam az asztalra, 1-2 órára rá visszatértem hozzá és azt vettem észre, hogy leállt. Persze megráztam elindult, később megint leállt. Lehet nem értek hozzájuk, hogy miként is kéne felhúzni, hogy ne kelljen rá figyeljek óránként. Nálatok hogy működik? Este is tovább ketyeg reggelig?
Varom válaszotokat!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2013.11.11. 20:54:41

@vivcsi222: Szia! Ez egy automata karóra. A koronával felhúzhatod a rugómotort, majd viseléskor automatikusan az optimálisan feszes állapotban marad a rugómotor. Erről a beépített felhúzó szerkezet gondoskodik. Amikor leteszed, akkor legalább 24 óra járástartaléka van.
süti beállítások módosítása