HTML

Graf von Monte Wehro - Königswerk Óraklub

Ez a blog egy klub, ahová azokat várom, akik Königswerk, vagy Graf von Monte Wehro órát, órákat vásároltak, viselik és szeretik ezeket az órákat. Afféle márkaklubnak szántam, ahová természetesen azok is csatlakozhatnak, akik másféle órákat kedvelnek, hiszen van közös, mégpedig az órák szeretete. Úgy vélem, nagyon sokféle érdekes dologról írhatunk, megoszthatjuk a tapasztalatainkat egymással.

Friss topikok

  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is ... (2016.07.22. 15:57) Mennyit is ér egy Königswerk óra?
  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden... (2016.07.22. 15:53) Königswerk és Graf von Monte Wehro
  • Dörmögő_Dömötör: @porter01: Az ügyeidet azzal intézd, akivel üzletet kötöttél! Rágalmazásnak ezen a blogon helye ni... (2014.08.12. 08:05) Königswerk - A pontos óra a jó óra
  • Dörmögő_Dömötör: @Kertesi: Szia! Sajna, elég régen volt, hogy beléptem ide. Amióta Königszeit/Fogarasi úr kevésbé a... (2014.07.07. 11:42) Monte Wehro Director of Time
  • Dörmögő_Dömötör: Pff neki! Miről beszéltek? Königszeit elérhetetlen? (2014.04.21. 20:36) Egy elveszett levél

Linkblog

Navigációs lünetta használata - pilóta logarléc

2011.03.02. 00:13 Dörmögő_Dömötör

Nagy nehezen sikerült a pdf fájból kivarázsolnom a képeket a pilótaóra lünetta használatáról, amit monkbársony küldött el nekem. Tulajdonképpen egy logarléc kör alakú skálákkal. A használati útmutatót nem tudom jobban olvashatóvá tenni, de a lényeget ki lehet belőle hámozni. A Königswerk órák lünettáját ne próbáljátok forgatni, mert tudomásom szerint nem lehet! A logarléccel amúgy is körülményes számolni és nem is pontos. Van egy néhány logarlécem, mert azokat is gyűjtöm és tudom őket használni. Ezeken a pilótaórákon a logarlécskálák csak díszek.

 

 A képeket le kell tölteni és akkor teljes méretben látszanak. Azt nem tudom, hogy itt hogy lehet ezt megcsinálni.

A képekért köszönet monkbársonynak!

13 komment

Címkék: pilótaóra königswerk lünetta pilóta logarléc navigációs navigációs pilótaóra navigációs lünetta használata

A bejegyzés trackback címe:

https://montewehro.blog.hu/api/trackback/id/tr342702983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszkund 2011.03.03. 16:17:33

Szerintem is nagy köszönet monkbársonynak az átadott infókért!Most már legalább tudjuk a forgatható lünetta használatának lehetőségeit.
Egyetértek a logarléc használatával kapcsolatos megjegyzéssel.Sokat használtam én magam is,amíg meg nem jelentek a piacon a különböző kalkulátorok.Kezdetben természetesen csupán a négy alapműveletet tudták,aztán rohamos gyorsasággal bővült a "tudásuk".Emlékszem,hogy az első,csak az alapműveleteket tudó kalkulátorom megvétele után két évvel már tudtam vásárolni olyan Texas kalkulátort,amelynek segítségével,a korábbiakhoz képest hihetetlen gyorsan lehetett például egy hátrametszés koordinátáit kiszámolni,pedig ez a számítási metódus a geodéziában nem volt éppen egyszerű akkor.Érthető tehát,hogy a logarléceket szinte mindenki eltette emléknek.
Amiért viszont ezt a kommentet elkezdtem írni:sikerült megvásárolnom jó áron a vaterán a képen látható Königswerk órát.Ugyanez,csak a szíja a megszokott,kiváló minőségű bőrszíj.Remélem,hogy ez az óra is úgy "szolgál" majd,mint a nálam lévő elődjei!
Végül egy szintén ide kívánkozó megjegyzés:a múlt év decemberéig a mobil telefonom volt az órám is,ma pedig,ezeknek a kiváló minőségű óráknak az ismeretében lassan már gyűjtőnek számítok magam is.

sensejke 2011.05.26. 12:54:31

Sziasztok!

Nem tudtam hova írjak olyan óráról ami nincs fenn így ide írok.
Érdekelne ez az óra: Graf von Monte Wehro Beverly Wehro
Ez tényleg csak csepp álló? Mert a legtöbb Gvmw órához 5 atm = 30m vízállóság van írva.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.05.26. 13:57:46

@sensejke:

Szia!

Látom, éppen licitálsz egy ilyen órára. Olvastam a hirdető leírását, s abban az áll, hogy a szerkezet cseppálló. Nyilván így is van, de van ott üzenőfal, ahol licitálsz. Írj az eladónak, s tőle korrekt választ kapsz.

sensejke 2011.05.27. 10:38:44

@Dörmögő_Dömötör: Szia! Megérdeklődtem és 3atm-es az óra. Persze mivel bőrszíjas nem úszkálásra való. Sz előző kommentben sz 5atm = 50m 3atm = 30m. Az órát megvettem hétfőn érkezik és remélem boldog tulajdonosa leszek egy GVMW órának. :D

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.07.28. 11:43:50

@sensejke:

Szia! Mi újság, sikerült órát vásárolnod? :)

judas01 2012.06.06. 15:34:30

sziasztok,azert regiztem ide mert NAGYON ÉRDEKELNE HOGY HOLLEHET BESZEREZNI EZT A FALYTA ÓRÁKAT,MERT NAPOKIG KERESTEM DE NEM TALÁLOK MÁRKAKÉPVISELETETT,CSAK VATERA,ES EXPRESSZ,AMI NEM IGAZÁN MEGFELELÖ!!HA VALAKI TUDJA KÉREM IRJA MEG!!KÖSZÖNÖM

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.06.06. 20:32:11

@judas01: Szia! Azt tanácsolom, hogy fordulj a Vaterán "Königszeit" eladóhoz. Ezeknek az óráknak ő a kizárólagos hazai forgalmazója. Tőle megtudod, ami érdekel. Remélem, hogy nem tévedek, mert korábban más néven forgalmazott, de a stílusból ítélve ő az. :) Van mintaboltja, majd megírja neked a címet, ha szükséges.

Shaegar 2012.08.04. 16:41:44

Sziasztok!
Tisztelt prof. dr. Dörmögő_Dömötör!
Pár napja vásároltam egy Königswerk Argos Diamanten Stahlband GUN Black órát, azért ide írok, mert ezzel a modellel kapcsolatba nem találtam máshol semmit se. Olvastam ebben a cikkben, hogy az órának a lünettája nem forgatható, erre rájöttem - innen kiderült, hogy mire használhatók rajta a számok, betűk.
Sajnos az órámnak ezen része, számomra is(eladó számára is) ismeretlen módon megsérült, azaz leesett. És azóta elég könnyen le is vehető az óraházról, nem tud esetleg valahol Pesten kívül egy olyan órást aki foglalkozik, ismeri ezeket a típusokat Fejérmegyéhez közel vagy a megyében esetleg?

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.08.04. 21:49:52

@Shaegar: Üdvözlöm! Sajnos, ezen a problémán nem tudok segíteni. Úgy gondolom, hogy bármelyik órás, aki nem csak eladással foglalkozik, képes kell legyen az óra megjavítására. Azt hiszem, ha Königszeit eladótól vette, akkor ő biztosan tud segíteni, tehát célszerűnek vélem hozzá fordulni.

Shaegar 2012.08.05. 08:51:44

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Felvettem az eladóval a kapcsolatot rögtön, csak Pest eléggé messze van. Köszönöm

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.08.08. 18:27:43

@Shaegar: Őszintén sajnálom, hogy nem tudtam címet adni, de tőlem meg Fejér megye esik túlságosan messzire. :) Remélem, hogy megoldódott a probléma.

Shaegar 2012.08.13. 12:20:30

@prof. dr. Dörmögő_Dömötör: Az órát megcsináltattam, nem tudom, hogy Pesten milyen módon rakták volna vissza az előlapot, de szerintem ott is csak ragasztva, hát visszaragasztották, egyelőre még rajta van, vigyázok, hogy el ne akadjak vele. Az órás aki javította annyit mondott, hogy "Ha ismét így elakadnék, akkor biztos leszakad megint az előlap, de inkább az, mint a kézfejem...".

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.08.16. 18:08:54

@Shaegar: Az órásnak abban igaza van, hogy inkább egy lünetta, mint a csukló. Az óraházban rugós csapszegek rögzítik a szíjakat. Nagy akadás esetén ezek meghajolnak kipattannak a fészekből, tehát elvileg marad az a csukló, csak az óra pottyan le. Sok szerencsét a javított órádhoz!
süti beállítások módosítása