HTML

Graf von Monte Wehro - Königswerk Óraklub

Ez a blog egy klub, ahová azokat várom, akik Königswerk, vagy Graf von Monte Wehro órát, órákat vásároltak, viselik és szeretik ezeket az órákat. Afféle márkaklubnak szántam, ahová természetesen azok is csatlakozhatnak, akik másféle órákat kedvelnek, hiszen van közös, mégpedig az órák szeretete. Úgy vélem, nagyon sokféle érdekes dologról írhatunk, megoszthatjuk a tapasztalatainkat egymással.

Friss topikok

  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is ... (2016.07.22. 15:57) Mennyit is ér egy Königswerk óra?
  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden... (2016.07.22. 15:53) Königswerk és Graf von Monte Wehro
  • Dörmögő_Dömötör: @porter01: Az ügyeidet azzal intézd, akivel üzletet kötöttél! Rágalmazásnak ezen a blogon helye ni... (2014.08.12. 08:05) Königswerk - A pontos óra a jó óra
  • Dörmögő_Dömötör: @Kertesi: Szia! Sajna, elég régen volt, hogy beléptem ide. Amióta Königszeit/Fogarasi úr kevésbé a... (2014.07.07. 11:42) Monte Wehro Director of Time
  • Dörmögő_Dömötör: Pff neki! Miről beszéltek? Königszeit elérhetetlen? (2014.04.21. 20:36) Egy elveszett levél

Linkblog

Mennyit is ér egy Königswerk óra?

2015.02.13. 17:44 Dörmögő_Dömötör

koeniswerk_diamond_1.jpg

 

2009 januárjában vettem az első Königswerk órámat, a Königswerk Pilot Diamond Professionel Gold modellt. Az órával szállított elem eddig bírta, így a napokban cseréltetnem kellett. Kapott egy új elemet, egy kis tisztítást és vígan ketyeg tovább a szokott pontossággal. Az órás, aki cserélte az elemet, nem mai gyerek a szakmában. Megbecsültettem vele az óraszerkezet értékét. Előkapta a katalógust, lapozgatott és közölte: 1000 - 1500 € egy ilyen szerkezet értéke tok nélkül. Nos, a Vaterán oly sokat vitatott "listaár", amely egyezett az órás szakvéleményével e szerint igazolást nyert, úgyhogy Fogarasi úrnak igaza volt, amikor a hirdetésében a jelzett listaárat feltüntette. Ehhez képest aki vásárolt, árun alul, nagyon jó összegért jutott ezekhez az órákhoz.

Ha már előkerült az órakatalógus, megnéztük benne a hírneves gyártók óraszekezeteit és azok árait. Semmivel sem különb pld, egy Tissot, Lorus, Casio, Seiko kvarcóra szerkezete.

dav.jpg

 

Ebben az órámban - Graf von Monte Wehro Davos - ugyanolyan értékes szerkezet van, mint a pilótaórámban.

Az órásmester a mechanikus automata óráimról már nem adott ilyen jó véleményt. Szerinte túlzás volt a listaár és ilyen órák javítását, szervizelését nem is vállalja. Szét nem bontottuk egyiket sem, mert hiba nélkül működnek. Úgy vélem, az is mind jó vásár volt a részemről.

Én nem bántam meg, hogy vettem ezekből az órákból. Remélem, még jó ideig szolgálni fognak, teszik a dolgukat, pontosan mérik az időt.

Üdvözletem minden Köngswerk és Graf von Monte Wehro tulajdonosnak!

4 komment

Címkék: érték karóra diamond pontos kvarcóra multifunkciós robusztos professionell navigációs pilótaóra graf von monte wehro Königswerk

A bejegyzés trackback címe:

https://montewehro.blog.hu/api/trackback/id/tr947172517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakaszem 2015.03.27. 20:09:58

Üdv!

Nézegetvén a postokat nem tudom eldönteni, hogy reklámozni szeretnéd ezeket a kínai csodákat, vagy tényleg a tudatlanság az ok, esetleg önmagad meggyőzése a cél?
Kamu listaárak.
X év alatt a sokadik ilyen csájníz, noname "órás"cég ami ezzel manipulálja a megtéveszthető óraszerető embereket.

Tina receptek 2015.07.03. 15:40:53

Szia!
Tudsz nekem segíteni? Szeretnék venni a páromnak Graf von monte karórát,de üzletben nem lehet kapni,Kecskeméten mindenesetre nem is hallottak róla. Nincsen bolt ahol lehet ezeket a fajta karórákat venni?
Előre is köszi a segítséget
Tina

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2016.07.22. 15:45:39

Szia Kedves Tina!

Kérlek, olvasd el ezt:

montewehro.blog.hu/2014/07/09/mw_trader_gmbh#more6493559

Már csak a Vaterán, vagy hasonló oldalakon vehetsz ilyen órát másodkézből és valószínűleg garancia nélkül. Sok szerencsét Tina!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2016.07.22. 15:57:32

@kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is mit reklámozni, mert a gyártó és a forgalmazó megszűnt. A vonatkozó bejegyzést megtalálod a blogban. Időrendben az az utolsó.
süti beállítások módosítása