HTML

Graf von Monte Wehro - Königswerk Óraklub

Ez a blog egy klub, ahová azokat várom, akik Königswerk, vagy Graf von Monte Wehro órát, órákat vásároltak, viselik és szeretik ezeket az órákat. Afféle márkaklubnak szántam, ahová természetesen azok is csatlakozhatnak, akik másféle órákat kedvelnek, hiszen van közös, mégpedig az órák szeretete. Úgy vélem, nagyon sokféle érdekes dologról írhatunk, megoszthatjuk a tapasztalatainkat egymással.

Friss topikok

  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is ... (2016.07.22. 15:57) Mennyit is ér egy Königswerk óra?
  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden... (2016.07.22. 15:53) Königswerk és Graf von Monte Wehro
  • Dörmögő_Dömötör: @porter01: Az ügyeidet azzal intézd, akivel üzletet kötöttél! Rágalmazásnak ezen a blogon helye ni... (2014.08.12. 08:05) Königswerk - A pontos óra a jó óra
  • Dörmögő_Dömötör: @Kertesi: Szia! Sajna, elég régen volt, hogy beléptem ide. Amióta Königszeit/Fogarasi úr kevésbé a... (2014.07.07. 11:42) Monte Wehro Director of Time
  • Dörmögő_Dömötör: Pff neki! Miről beszéltek? Königszeit elérhetetlen? (2014.04.21. 20:36) Egy elveszett levél

Linkblog

Német, vagy kínai? Svájci, vagy kínai?

2012.05.07. 13:39 Dörmögő_Dömötör

 

Ez itt egy Wenger hátizsák. Mi köze van az órákhoz? Úgy elsőre kevés, de lehet, hogy nagyon is sok.

Mindenki tudja, hogy a világhírű svájci bicskát két svájci gyár készíti, a Wenger és a Victorinox. A Wengert a Victorinox néhány éve felvásárolta, de mindkét cég tovább gyártja a saját termékeit, beleértve a zsebkéseket is. A TESCO most akciósan hirdeti a Wenger cég hátizsákjait. A kedvezményt a vásárláskor kapott kuponokkal lehet kiváltani. Történetesen van néhány hátizsákom, de mind nagy. Úgy adódott, hogy szükségem van egy kisebbre. Nem rég vettem egy kínait, aminek hordhevederje az első viselésnél szétszakadt és eltört két műanyag rögzítőcsatja. Ment a szemétbe, mert a kínai cuccok nagy része vadonatúj korában is odavaló. Most tehát kapóra jött az akciós Wenger hátizsák. Meg is vettem a magam példányát. Könnyű, vízhatlan, a zippzárak simán működnek, célszerűen elosztottnak tűnnek a rekeszek, egyszóval jól néz ki. Az első gyanús jel a nagy rekesznél kikandikáló, elvarratlan, hosszú cérnaszál. No, ezt se látta a minőségellenőr. A másik a műanyag csatok formája. Olyan "kici ócó" sárga gyártmánynak tűnik. Nézem a műbizonylatot. Svájci Wenger termék, három év szavatossággal. A műbizonylat legvégén ott az apróbetűs felirat: Made in China.

Akkor most mit vettem? Svájci Wenger hátizsákot, vagy "kici ócó" kínai vackot? Kiderül.

A tanulság: Mindenki Kínában gyártat, hátizsákot, órát, bugyit, fogpiszkálót, de autót és lassan repülőgépet, valamint műholdat is. Még ma megnézem a vadiúj Victorinox késemet, hátha ott lapul valamelyik pengén a Made is China felirat, akár a Ronson öngyújtómon. Nem tudom, hogy a pékek mikor süttetnek Kínában sóskiflit, mert ott olcsóbb a köménymag és talán a só is.

Az órák úgy jönnek ide, hogy egyikben sem láttam még a Made in China feliratot, igaz a Made in Germany se látszik. Ettől azonban kifogástalanul működnek. :)

PS: A Victorinox kés minőségi bizonylatán és a késen nem a "Made in China" feliratban gyönyörködhetünk. :)

16 komment

Címkék: kína svájc hátizsák wenger karóra pilótaóra svájci termék

A bejegyzés trackback címe:

https://montewehro.blog.hu/api/trackback/id/tr514493924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.05.28. 22:05:53

"ma megnézem a vadiúj Viktorinox késemet"

Hát ha k-val van, akkor kínai. Nekem mindegyiken c-vel van.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.05.28. 22:11:51

Amúgy érdekes, hogy a wenger oldalán a tecsós cuccok nem léteznek.

www.wenger.ch/products (a business gear-t javaslom).

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.05.28. 22:37:14

@bonifac: Tényleg érdekes, és tényleg nincs ott ilyen hátizsák, csak hasonló. Újra megnéztem a műbizonylatot, s ha jól értem akkor ennek a hátizsáknak a licencét korlátozott darabszámra megvette a TESCO és eszerint máshol nem is kapható.

Moti 2012.09.15. 11:02:50

Üdvözletem!

Tavaj vagy tavajelőtt svájcban bejelentették,hogy a Victorinox szándékozik Kínába helyezni a bicskakészítés helyszínét gazdasági okokból.Erre az országban olyan mértékű felzúdulás keletkezett,hogy le is tettek róla. Ennek ellenére vigyázni kell,mert készül kínai HAMIS svájci bicska!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.09.16. 21:10:11

@Moti: Üdvözöllek a Klubban! Köszönöm az érdekes hírt. Őszintén szólva örülök annak, hogy a derék svájciak a bicskát nem engedték Kínába. Mit sem utálok jobban, mint egy világmárkán megtalálni a Made in China felíratot. A svájci bicskát a lengyelek és a kínaiak is hamisítják. Nem pontosan olyan külsőre, csak majdnem, egyébként bóvli műanyag nyél, bilibádog penge és filléres ár. Régebben vettem egy tiszta fémből készült ázsiai utánzatot. A fent bemutatott svájci bicskáról koppintották, de tettek még bele a dugóhúzó menetei közé csavarható kis csavarhúzót is. A dugóhúzója használható és a fűrészpenge is jól sikerült, nem oxidálódik, de a többi ...

Ms Sör 2012.10.16. 23:25:31

Mennyibe került a zsák a Tescoban, ha meg szabad kérdezni? És főleg, mennyire vagy megelégedve vele?

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.10.18. 19:24:48

@Ms Sör: Üdvözöllek! Ez egy akciós hátizsák. Úgy lehetett hozzá jutni, hogy valamennyi, a vásárlásokért járó matricát össze kellett gyűjteni. Ha jól emlékszem, így került kb. 3500 Ft-ba. Az akció már véget ért.
Eddig jól szolgált a hátizsák, mondhatni, jó vásár volt. Kényelmesen elfér benne a laptop a tartozékaival - külön rekesze van erre a célra - és marad hely másnak is. Egyetlen hibája, hogy a kellően szorosra húzott hevederek nehezen lazíthatók meg, s ezért nem könnyű kibújni belőle. Ahol dolgozom, először én cipeltem ilyen zsákban a cuccaimat, de a példámat sokan követték.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.11.20. 16:55:55

@Ms Sör: Remélem, hogy vettél magadnak ilyen hátizsákot! Az enyém még mindig jól szuperál. Kapott már esőt is, úgy tűnik, nem ártott meg neki. :)

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.11.20. 17:04:09

Magamnak válaszolok, de más is érthet belőle! A svájci bicskához anno vettem övre akasztható, Victorinox forgókarikás tartót. Nos, az alakos öntvényei hitvány spiáterből - cinköntvény - készültek és már el is törtek. Szerencse, hogy a késem a zsebben landolt, nem a terepen.

Itt egy fotó linkje:
img.dxcdn.com/productimages/sku_71885_1.jpg

Kénytelen voltam acél karikával és lánccal megoldani a dolgot. Úgy látszik, nem vitték Kínába a gyártást, de vesznek onnan ezt - azt. Kár.

Ms Sör 2012.11.20. 19:07:20

Igen, vettem; egyelőre teljesen meg vagyok elégedve vele, csak azt tűnt fel, hogy kb. minden második embernek ilyen van a városban... :)

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.12.22. 20:33:17

@Ms Sör: Kínai az a svájci. :D Az enyémnek kiszakadt a laptop rekesze, úgyhogy lehet varrni, vagy inkább befejezni a gyártást a kínai kislány helyett. :D

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2013.02.23. 09:52:48

@Gatinho: Díjnyertes svájci kés. Ha tudsz róla szebb képet, felteszem.
süti beállítások módosítása