HTML

Graf von Monte Wehro - Königswerk Óraklub

Ez a blog egy klub, ahová azokat várom, akik Königswerk, vagy Graf von Monte Wehro órát, órákat vásároltak, viselik és szeretik ezeket az órákat. Afféle márkaklubnak szántam, ahová természetesen azok is csatlakozhatnak, akik másféle órákat kedvelnek, hiszen van közös, mégpedig az órák szeretete. Úgy vélem, nagyon sokféle érdekes dologról írhatunk, megoszthatjuk a tapasztalatainkat egymással.

Friss topikok

  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is ... (2016.07.22. 15:57) Mennyit is ér egy Königswerk óra?
  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden... (2016.07.22. 15:53) Königswerk és Graf von Monte Wehro
  • Dörmögő_Dömötör: @porter01: Az ügyeidet azzal intézd, akivel üzletet kötöttél! Rágalmazásnak ezen a blogon helye ni... (2014.08.12. 08:05) Königswerk - A pontos óra a jó óra
  • Dörmögő_Dömötör: @Kertesi: Szia! Sajna, elég régen volt, hogy beléptem ide. Amióta Königszeit/Fogarasi úr kevésbé a... (2014.07.07. 11:42) Monte Wehro Director of Time
  • Dörmögő_Dömötör: Pff neki! Miről beszéltek? Königszeit elérhetetlen? (2014.04.21. 20:36) Egy elveszett levél

Linkblog

Monte Wehro Davos

2011.01.14. 14:58 Dörmögő_Dömötör

Ez itt a Davos Rose/Weiss modell. Nagyon szép, elegáns óra pontos kvarcszerkezettel, nagy, világító mutatókkal. Az idő könnyen és pontosan leolvasható. A fémrészek két

színárnyalatban ragyognak. Az egyik nagyon halovány vöröses, a másik inkább sárga aranyra emlékeztet. Igen dekoratív óra. A szerkezet meglepően könnyű és normál méretű. A segédszámlapok kissé nehezen olvashatók le a fekete mutatók miatt, de ez nem nagy hiba. A csat oldalt nyitható. Simán nyílik és biztosan zár.

 

5 komment · 1 trackback

Címkék: óra monte rose karóra davos pontos weiss wehro kvarcóra

A bejegyzés trackback címe:

https://montewehro.blog.hu/api/trackback/id/tr652583519

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lackfi János - ARANY 2011.01.18. 20:54:29

SZÍNEKA francba, azt a hógolyót már nem kellett volna eldobni, nem is hógolyó, inkább jégtömb volt, az olvadt hó fagyott össze öklömnyi, koszos gumóvá, valami csörömpölt odalenn, na, most nyomás, mert a kocsi csikorogva fékez, kiugrik belőle egy alak, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszkund 2011.02.12. 15:21:33

Legújabb szerzeményem ezen a típuson belül egy Graf von Monte Wehro "Davos Black and White".Klasszikus pilóta óra ez is,a 11 óra, 59 perc,59 másodperc időtartamú stopperes mérési lehetőséggel.Az óra számlapjának cca.30 mm-s átmérőjű középső része fehér,míg a számlap 5 mm széles külső része fekete színű.Ugyancsak fekete színűek a segédszámlapok.A két nagymutató és a három segédszámlap mutatója egyformán fehérek,nagyon jól láthatók.A nagymutatók szokatlanul szélesek,de ez inkább segíti az egy pillantás alatti időmeghatározást,ezen kívül nagyon jól látszanak sötétben is,mivel fluoreszkálóak.A stopper mutatója viszont filigrán,ezüst színű.Kétségtelen,hogy ez az óra könnyebb mint a Königswerk Pilot típusok.Míg azok súlya 168 g és ebben benne van a fémszíj is (a méretre igazítás során kivetetett két szem kivételével),ennek az órának a súlya "csak" 143 g.Persze ha azt vesszük,hogy a korábbi,régi,öreg svájci órám súlya 64 g,nos akkor ezek változatlanul robusztus,igazi férfi karórák.Apropó fém szíj:a most vásárolt Davos szíja szerintem (aki nem vagyok egy szakember ezen a téren sem) lemezből többszörösen egymásra sajtolt szemekből áll,míg a Königswerk óráknál a szíj szemei tömör acélszemek.Legalább is ránézésre és talán ezért lehet a Davos 25 grammal könnyebb.A számlapon,a külső fekete színű részben nagyszerűen mutatnak a nagyméretű,ezüstösen csillogó arab számok.A nagy fehér számlap középső részén,a dátumkijelző ablak mellé van írva a Graf von Monte Wehro márkajelzés és ugyancsak ez van gravírozva a hátlap közepére is,alatta pedig S/13411 jelzés,talán ez az órában alkalmazott elem típusát jelenti,de ebben nem vagyok biztos.A hátlapon körben pedig angol nyelven "Teljes mértékben rozsdamentes acél" valamint a "Vízállósága 100 méter" szövegek olvashatóak.A Königswerk órák vízállóságával kapcsolatban én megkérdeztem annak idején Martin Wehr Urat és szerinte azok inkább cseppállóak.Igaz,hogy azokra nincs is rágravírozva a fenti szöveg.Hogy mi a valóság ebben a témában,nos ezt sem tudom.
Az óra összhatását tekintve gyönyörű,kellemes viselni és a néhány napos használat óta összegyűlt "tapasztalat" alapján ugyanolyan hajszálpontos mint a többi órám.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.02.13. 07:53:31

@aszkund:

Szia! Igazán szépen leírtad, hogy milyen az új órád. Egyetértek veled az óra erényeivel kapcsolatban. Ez az óra nem csak pontos és nem egyszerűen szép, hanem egyenesen gyönyörű! A súlyát írtad el véletlenül? Szerintem sokkal könnyebb.

aszkund 2011.02.13. 10:06:27

Dörmögő Dömötör@
Szia,kellemes vasárnapot!
Nos,az ember bizony könnyen tévedhet és nagyon kell vigyázni,főleg a numerikus adatok közreadásával,ezért aztán
gyorsan megmértem még egyszer az imént (a mérési eszköz ugyanaz mint tegnap volt,egy digitális mérleg,aminek a mérési tartománya 1- 3000 g)és az eredmény 143 g.Természetesen szíjjal együtt. Persze a "bogarat azért a fülembe tetted" és megpróbáltam igazolni a mérleg mérési pontosságát olyan módon,hogy különböző mérési súlyokat(2,5,10,20,dkg-s)is megmértem vele.Az ellenőrző mérések igazolták a mérő eszköz pontosságát.
Az persze még előfordulhat,hogy a kettőnk órája ugyan egyező típus,azonban (a színezést most nem számítva)mégis különböznek egymástól méretben,súlyban.

koka84 2011.11.17. 08:53:13

Nekem lenne egy eladó órám!A férjem kapta,de nem hord karórát.Dobozában papírjával.Link:

urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/termometre-graf-von-monte-wehro-collection-2010-32888232#aciklama

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.02.11. 16:32:30

@koka84: Sikerült eladni az órát? A linken internetes piactér van. :)
süti beállítások módosítása