HTML

Graf von Monte Wehro - Königswerk Óraklub

Ez a blog egy klub, ahová azokat várom, akik Königswerk, vagy Graf von Monte Wehro órát, órákat vásároltak, viselik és szeretik ezeket az órákat. Afféle márkaklubnak szántam, ahová természetesen azok is csatlakozhatnak, akik másféle órákat kedvelnek, hiszen van közös, mégpedig az órák szeretete. Úgy vélem, nagyon sokféle érdekes dologról írhatunk, megoszthatjuk a tapasztalatainkat egymással.

Friss topikok

  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is ... (2016.07.22. 15:57) Mennyit is ér egy Königswerk óra?
  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden... (2016.07.22. 15:53) Königswerk és Graf von Monte Wehro
  • Dörmögő_Dömötör: @porter01: Az ügyeidet azzal intézd, akivel üzletet kötöttél! Rágalmazásnak ezen a blogon helye ni... (2014.08.12. 08:05) Königswerk - A pontos óra a jó óra
  • Dörmögő_Dömötör: @Kertesi: Szia! Sajna, elég régen volt, hogy beléptem ide. Amióta Königszeit/Fogarasi úr kevésbé a... (2014.07.07. 11:42) Monte Wehro Director of Time
  • Dörmögő_Dömötör: Pff neki! Miről beszéltek? Königszeit elérhetetlen? (2014.04.21. 20:36) Egy elveszett levél

Linkblog

Königswerk Pilot Diamond Professionell Grün

2011.01.15. 14:12 Dörmögő_Dömötör

Ez a szépség is aszkund barátunk karórája. Valóban szép. A színeket nem számítva olyan, mint amilyen nekem is van. Eleinte én is ilyet szerettem volna magamnak, de amikor licitáltam, ilyen éppen nem volt. Ezeken az órákon nem látszik karcolódás, legalábbis az enyémen nem, pedig nem kíméltem és ami a legfőbb, csakugyan nagyon pontosan járnak.

34 komment

Címkék: óra diamond ékszeróra gyémántos grün königswerk kvarcóra professionell

A bejegyzés trackback címe:

https://montewehro.blog.hu/api/trackback/id/tr922585631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszkund 2011.01.16. 10:41:20

Közel negyven napja "nyúzom" én is ezt az órát és ez azért már jelent némi alapot ahhoz,hogy az ember megállapításokat tegyen.Azt én nem részletezem,hogy vizuálisan hogyan néz ki,hiszen itt egy profi fotó mutatja be az órát,hanem inkább röviden arról,hogy mit is tud ez az időmérő szerkezet.Nos egy klasszikus "pilóta óra",kicsit talán csicsásan felöltöztetve.Ezt megelőzően még soha sem láttam zöld számlapos órát,pláne nem ráapplikált drágakő darabkákkal,pedig ezen van nyolc darab.Férfiasan bevallom,hogy az eredeti elképzelésem nem egy ilyen óra volt,de mostanra már megszoktam,sőt megszerettem.Annál is inkább,mert magam sem akarom elhinni,de az elmúlt negyven nap alatt egyetlen másodpercet sem sietett és nem késett.Számomra ez azért bír nagy jelentőséggel,mert a sok évvel ezelőtt vásárolt svájci quarz órám - amiért egy kisebb vagyont fizettem - az sem ilyen pontos.Ez az óra rendelkezik stopper funkcióval úgy,hogy külön külön "ablakban" jeleníti meg a nagy,jól látható másodpercmutatója által megszámolt perceket,illetve órákat.Kijelzési tartománya 11 óra,59 perc,59 másodperc. Van dátum kijelzője külön,ennek az ablakát én ugyan kicsivel nagyobbra méreteztem volna,gondolva a hozzám hasonló korú használókra,de gond nélkül olvasom én is,csak jobban meg kell néznem.Az óra külső körén lévő precíz tachiméter beosztás valójában ornamentális jellegű szerintem,hiszen ez az egy millió forint feletti óráknál bír jelentőséggel,de könnyen lehet,hogy csak nem ismerem a beosztás adta lehetőségeket és ezért gondolom így.Robusztus,igazi férfi karóra,egészen magas fényűre polírozott nemes acél tokkal és szíjjal és a szíj pedig biztonsági csattal van ellátva.
Mindent összevetve,teljes mértékben meg vagyok elégedve az órámmal,csak ajánlani tudom másoknak is, nyugodt lelkiismerettel.

aszkund 2011.01.31. 17:49:27

Szevasztok,kellemes délutánt mindenkinek!
A férfi karórákat nézegetve tűnt fel egy érdekesség számomra a napokban.A Königswerk (persze a Monte Wehro is)hordoz magán olyan külsődleges jegyeket,amelyek megtalálhatóak,vagy inkább úgy mondom,hasonlítanak a Breitling karórákhoz.Például a Breitling Navitimer Montbrillant Olimpus (bolti ára 2.1 millió Ft),vagy a Breitling Navitimer Special Edition (bolti ára 1.8 millió Ft)robusztus külső megjelenése,a számlapja,még talán a nagysága,mérete is hasonló.
Ez persze semmit nem von le a Königswerk órák tetszési indexéből,számomra legalább is nem,ellenkezőleg,most még jobban tetszenek.
A többes szám meg nem véletlen,mert azóta tulajdonosa lettem egy másik típusnak is,a Königswerk Elite Stahl Braun-nak.Ennél a típusnál a segédszámlapok elhelyezése más mint a zöld számlaposnál,aztán meg a chronograph másodperc mutatója által megszámolt perceket csak ötvenkilenc percig rögzíti,viszont mutatja az óra a nap huszonnégy órájából az éppen aktuálisat.Van persze külön dátumkijelző ablaka is.A számlapján nem nyolc,hanem tíz gyémánt szemcse van és a márkanév felírat a tizenkettes szám alatti központi helyre került,elegánsabbá téve ezzel a számlapot,az órát.
Máskülönben meg teljes mértékben ugyanolyan hajszál pontos mint a zöld számlapos.
A biztonsági csattal ellátott szíj mindkét óránál ugyanaz.

Darthwolf 2011.02.01. 16:30:15

@aszkund: Rákerestem az említett Breitlingekre és ismerősnek tűntek. Rövid időn belül rájöttem miért: a vaterán láttam hasonló órákat, Jaragar és AKhomme márkanevekkel. Ezek az órák szinte ugyanúgy néznek ki, mint a Breitlingek, míg a Königswerk maximum hasonlít. Nekem viszont éppen ez tetszik, hogy nem majmolja a nagy márkákat a gyár, hanem saját dizájnt alkalmaz:)
(Egyébként a Special Edition nekem jobban tetszik, mint a Montbrillant Olimpus, pedig 300ezerrel olcsóbb. Megint egy jó példa arra, hogy a drágább nem feltétlenül szebb.)

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.02.01. 22:15:05

Sziasztok! Huh, ez jó észrevétel volt aszkund! Csakugyan van hasonlóság, de ennek oka az óra mechanizmusában és a funciók hasonlóságában, vagy azonosságában keresendők. A Königswerk nem utánozza a Breitling modelleleket, hanem ahogy Dartwolf írja, egyedi a formatervezés. Nem tudom, hogy aszkund pilótaórája mennyire pontos, de az enyémen még mindig másodpercre pontosak a mutatók. Egyszerűen és megfizethetően jó óra, akárcsak a Davos. A két mechanikus órám nem annyira pontos, de olyan szépek, hogy ezekkel is megvagyok elégedve. A napi 4 - 5 másodperc elviselhető. Most éppen a Kapstadt modellt viselem. Azon gondolkodom, hogy talán mégis készítek pár képet róluk és felteszem, lássa más is. :) A Director modellben az is tetszik nekem, hogy azon 12 gyémántszemcse jelzi az órákat.

Gratulálok az új órádhoz aszkund! Tényleg szép!

aszkund 2011.02.01. 22:49:36

Adjon Isten szép estét!
Egy "mezei" felhasználó (mint én is)csak azt tudja elmondani egy óráról amit az érzékszervei közvetítenek neki.Színe,súlya,nagysága,a kidolgozás precízsége,az óra pontossága és mindezek együttes hatásából kialakult tetszési index.
Ha hasonlít ráadásul az óra egy méregdrága,igen nagy márkához,nos az számomra pozitívum.
Ti annyira profik vagytok,olyan szakkifejezéseket használtok,hogy öröm olvasni a soraitokat,mert rengeteget lehet belőle tanulni.
Hogy mennyire pontosak a pilóta óráim? Hozzájuk lehet állítani a déli harangszó előtti ötödik sípszót!Számomra talán ez a legnagyobb meglepetés.
Minden bizonnyal hatással van erre sok minden,az óra mérete,precíz kidolgozása,a quarz kristály rezgésszáma és még ki tudja mi minden.
Úgy gondolom,nem voltak ezek rossz vételek.

aszkund 2011.02.02. 20:19:36

Szép estét mindenkinek!
Egy kérés,vagy kérdés :ki ismeri pontosan az ezeken az órákon lévő (a nagy számlap külső szélén) un.tachiméter beosztások használatának mikéntjét?
Gyanítom,hogy az elforgatható lünetta nélkül ez inkább díszítő jellegű,vagy nem használható ki teljesen.
Minden esetre szeretném megismerni az ezekkel való mérési lehetőségeket.Hallottam már olyan véleményt is,hogy ezeknek főleg a búvár órákon van nagy jelentősége,a víz alatt töltött idő valamilyen formában történő mérésénél.
Szóval ha valaki birtokában van ennek a tudásnak,nagy tisztelettel megkérem,hogy okítson ki engem,bennünket is,már ha mást is érdekel.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.02.07. 21:02:34

@aszkund:

Szia!

Van ott néhány skála. Amit kérdezel, a tachimeter, vagyis a sebességmérő skála. Ennek az alapskálája a percskálával szemben van. Válasszunk hosszúságegységet! Legyen mondjuk a kilométer. A táv kezdőpontjában elindítod a stoppert és a táv végén megállítod. Ezen a skálán leolvashatod a stopper másodpercmutatójáról, hogy egy óra alatt hány távolságegységet - most kilométert - tennél meg. A lünettán és vele szemben belül elvileg logaritmikus skála van, amivel számolni lehet, mint a logarléccel. Leolvasható róla az átlagsebesség, üzemanyagfogyasztás, süllyedési sebesség és a km - mérföld - tengeri mérföld átszámítások. A piros jelek ehhez valók. A számításokhoz a lünettának forgathatónak kell lennie. A saját modellemen próbáltam elcsavarni a lünettát, de eléggé ellenállt a mozdulatnak, így nem erőltettem. Próbálok közelebbit megtudni, s ha meglesz, akkor megírom.

Hokken 2011.02.08. 17:05:05

Sziasztok!

Tudom, hogy nem vág ide, de máshol nem számíthatok érdemleges válaszra ezért elnézést kérek, de itt teszem fel a kérdést. Graf von Monte Wehro Powerman GUN órát szertnék venni, nagyon tetszik, egyedi kialakítású és stílusos órának tűnik, de nem vagyok meggyőződve a minőségéről. Ezt a blogot olvasva azt érzem hogy akik lehúzták ezeket az órákat valóban belefutottak egy-egy hamisítványba, de ettől függetlenül szeretnék az adott típusról érdeklődni. Van-e ilyen valakinek, láttatok-e már, fogtatok-e kézbe? Nem szívesen dobnék ki 15-20e forintot, ha bármilyen tapasztalatotok van légyszíves osszátok meg velem! Esetleg, ha Dörmögő Dömötör úgy érzi egy új blogbejegyzés is születhetne hogy a nem ide illő kérdés és válaszok ne zavarják meg ezt a bejegyzést. Köszönöm előre is a válaszokat! Üdv: Hokken

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.02.08. 20:42:14

@Hokken:

Szia! Ez itt az órakedvelők blogja, tehát minden órával kapcsolatos kérdés illik ide. :) Azt a modellt, amit te szeretnél megvenni, nem ismerem. Megnéztem az adatlapját. Úgy látom, hogy az eredeti formatervezés egy mechanikus órát rejt. A magam részéről más, általam használt Monte Wehro típusokkal szerzett tapasztalatok alapján azt mondom, hogy az órát nyugodtan megveheted. Biztos lehetsz benne, hogy egy hibátlanul kidolgozott órát kapsz, s a pontosságában sem fogsz csalódni.

Üdvözöl: D. D.

monkbársony 2011.02.08. 23:30:39

@aszkund: Szia! Üdvözlök mindenkit! A forgatható lünettáról van egész táblázatom. Borkut József Órásmester fia dolgozta ki, ha jól tudom. Úgy szereztem,mert csak citizen Promasterekhez adták. Nekem casio EF-527 L-2A-hoz kellett. Mivel ez egy logarléc mindegyik ilyen órához jó. A teljesség igénye nélkül: szorzás osztás gyökvonás. A mérnökök mai napig használnak logarlecet. Gondolom Régen a pilóták a hosszú rep úton végeztek vele navigációs műveleteket:Becsült repidő, üzemanyag, távolság, sebesség, mértékegység átszámítás stb. itt van minden a papíromon. majd megpróbálom feltenni. Ja és Kapstadtom van, a páromnak ezüst Blackpool. mindegyik egy csoda. Tisztelettel: monkbársony

aszkund 2011.02.09. 08:53:42

@monkbársony:
Nagyon örülünk neki,hogy megosztod velünk ezt az infót,ezt a tudást!
Érdeklődéssel várjuk itt a blogon,de ha esetleg nem jársz sikerrel a közzétételt illetően,akkor egy kör-email keretében el is küldheted nekünk.
Előre is köszönjük a kedvességedet!

monkbársony 2011.02.09. 11:20:04

@aszkund: Jónapot. Valahogy felteszem ide, csak most nem az a nyomtaó van bedugva amelyikben van szkenner+ kell hozzá segítség. majd megoldom. Remélem nem sértek szerzői jogokat, hiszen akkor a néhai Pitagoras jogutódai járnák körbe az iskolákat a világban a jogdíjért:) Na szóva ha más nem begépelem, de vannak ábrák is.

monkbársony 2011.02.09. 11:29:30

@monkbársony: Gyorsan begépelem az egyiket, próbálgassatok szorozni,de ígérem mind fent lessz majd idővel.
Példa:20x15 Forgassuk a külső skála 20 jelét a belső skála 10 jele mellé. A belső skála 15 jele mellé így 30 kerül a külsőn. Ezt 10zel szorozva megkapjuk a 300-at.
Ui: próbáljatok más kétszámjegyűt is szorozni. kis gyakorlással bármikor menni fog. Eleinte alig bírtam leszakadni az EF527L-2A-mról. Ha ezt látta volna az egykori matektanárom... tuti pirospont:)

aszkund 2011.02.09. 19:21:54

@monkbársony:
Nagyon megköszönném neked,ha azt a táblázat összeállítást elküldenéd nekem egy emailben (stefol@chello.hu),amit Borkut József órásmester fia dolgozott ki és te a órádhoz kaptad annak idején!Előre is nagyon szépen köszönöm!

Más:tegnap olvastam egy nagyon híres,nagy japán márkájú férfi karóra hirdetését (eladásra hirdették),ahol természetesen kiemelték az óra legjellemzőbb pozitívumait.(a márkát szándékosan nem írom le,nehogy bepereljenek hitelrontás miatt)Nos ezek között az óra pontossága is fel volt sorolva a következők szerint: "pontossága 20 másodperc egy hónapban" és
ezt az órát 37000 Ft-s áron hirdették eladásra.Ezen az áron több mint két darab Königswerk Pilot órát lehet vásárolni jelenleg és ezek pontossága összehasonlíthatatlanul jobb a fenti értéknél.A tulajdonomban lévő órák közül a legrégebbi már két hónapja üzemel és hajszál pontos!Nem késik,nem siet egyetlen másodpercet sem! Ha hosszú távon is ugyanilyen pontos marad a működése,akkor ezek nemcsak tökéletesen kidolgozott szép,hanem fantasztikusan jó órák is!

monkbársony 2011.02.09. 20:19:18

@aszkund: küldtem.Még majd ideis felteszem.

aszkund 2011.02.09. 20:29:05

@monkbársony:
Megkaptam!Nagyon szépen köszönöm!
Kár,hogy amíg éveken keresztül gyakoroltam a szimulátoros repülést,nem volt pilóta órám.
Most van pilóta órám ( nem is egy),de már nem repülök.Ebből is látszik,hogy nem lehet minden tökéletes. :-)

monkbársony 2011.02.10. 10:16:04

nem tudom ide hogyan lehet ide pdf file-t feltölteni.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.02.10. 19:29:11

@monkbársony:

Szia! Igazán kedves tőled, hogy egy ilyen értékes leírást közölnél. Azt hiszem, nem tudod pdf-ben feltölteni. Ha elküldöd nekem, akkor felteszem egy külön bejegyzésben, de előtte konvertálnom kell.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.02.10. 19:35:23

@aszkund:

Szia! Az én Königswerkem is hajszálra pontos. Akkor igazítottam, amikor átálltunk a téli időszámításra. Ezért a pontos óra a jó óra az első bejegyzés címe. :)

monkbársony 2011.02.10. 20:06:23

@Dörmögő_Dömötör: Helló! nem jó az emil cím amit kiad a nevedre. Küldéskor kiírja, hogy nem megfelelő
. Kérlek adj másikat!

monkbársony 2011.02.10. 20:36:04

@monkbársony: Na most lehet tudtam írni. Csak annyit írj, hogy lássam a címet, mert úgy onnan tudom küldeni.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.02.10. 22:55:08

@monkbársony:

Most meg nálam nem működik az e-mail. :) Írj ide:
solaris@vipmail.hu

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.02.10. 22:56:46

Figyeljetek!

Óvatosan a lünetta tekergetésével! Olyan információm van, hogy egyik modellé sem forgatható!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.02.11. 16:04:21

@monkbársony:

Szia!

Köszönöm, megkaptam az anyagot. Ugyan pdf, de a fájl csak képeket tartalmaz, úgyhogy nem lehet simán konvertálni, de nem is kell. Elég sötét tónusú képek, de próbálok valamit kezdeni velük. Amint készen van, külön bejegyzést csinálok neki. Pár nap, mert kevés a szabadidőm mostanában. :)

aszkund 2011.02.24. 14:07:15

Szevasztok,kellemes napot!
Hét elején eszembe jutott,hogy meg kellene nézni,hogyan áll ennek az órának a pontossága a december elejei megvásárlása és a pontos idő beállítása óta.
Összehasonlítottam a rádiófrekis órán látható idővel és azt tapasztaltam,hogy nem egészen kettő másodpercet siet.(A kettő másodpercen belüli pontosításra most ne nézzünk.)
Tekintettel arra,hogy az óra megvásárlása óta 71 nap telt el és tételezzük fel,hogy az általa mutatott idő napi eltérései additív módon lineárisak,nos akkor ez az óra nálam,az én "viselési" körülményeim között naponta 0,028 másodpercet sietett a felhasznált etalonhoz képest.(Arra vonatkozólag nincs adat a birtokomban,hogy az etalonnak használt rádiófrekvenciával vezérelt időmérő,pl.az enyém, mennyire pontos.)
Tudományoskodjunk még tovább egy mondat erejéig:a 71 nap elég rövid idő un. szignifikans megállapítások levonásához,arra azonban mindenképpen elég,hogy ki lehessen jelenteni,ez egy jó óra!Mármint ha abból indulunk ki,hogy a pontos óra a jó óra! :-)

zoozi 2011.02.28. 18:45:00

Üdvözlete. Szép estét!
Ma sikerült megnyernem egy ilyen órát a VATERÁN.
A héten gondolom meg is kapom. Szerencsémre a mai napon nem sokan licitáltak, így nagyon jó árért vettem meg. Még csak nemrég zárult a licit, de már nagyon várom hogy a kezemben (vagy kezemen ) legyen. Én is viselhessek egy ilyen órát.
Köszönöm a segítségeteket. Következő amit venni szeretnék majd az a Kapstadt lesz és utána egy Director.
Üdvözlettel :Zoozi

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.03.01. 21:04:09

@aszkund:

Szia! Nagyon örülök, hogy neked is igen jó a tapasztalatod a Königswerk pilótaórával! Az én példányomat csak a téli - nyári átállításkor kellett átállítani, beállítani pedig még soha. Persze, a naptár funkciót nem használom, mert akkor kéthavonta tekergetni kellene. :)

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2011.03.01. 21:10:46

@zoozi:

Gratulálok zoozi! Szert tettél egy pontos és szép órára. Ha a fémszíjat méretre kell igazítani, akkor feltétlenül óráshoz vidd. Nekik van olyan ügyes kütyüjük, amivel sérülésmentesen megoldják ezt a műveletet. A gyár nagyon kevés állítási lehetőséget hagyott.
Kívánom, hogy sokáig és megelégedve használd az órádat!

aszkund 2011.03.01. 21:23:19

@Dörmögő_Dömötör
Nem használod a naptár funkciót,ez azt jelenti,hogy rá sem nézel,mutat amit mutat? Mert ugye azt kikapcsolni nem lehet,legalább is én így gondolom.
Az öröm meg kölcsönös,hiszen nem dicsérgetném én sem itt annyira ezeket az órákat,ha nem lennének szépek,elegánsak és hihetetlenül pontosak!

zoozi 2011.03.01. 23:04:54

Szép estét !
Fogarasi Úr rugalmasságával élve egy Kapstadt-ot kapok, kedvezménnyel. De a Königswerk Professionell Diamond-ről nem mondok le. Köszönöm a tanácsokat, ha meglesz biztos hogy óráshoz fogom vinni a szíj miatt ,ha kell.
Üdvözlettel

százfogú c.zenekar 2012.12.07. 16:34:55

@Darthwolf: Semmi egyedi formatervezés nincsen a Königswerk órákban, egy már létezö formaterv, amit megvehetsz nagy példányszámban, saját logóddal rajta pl. a millinosmart ltd-töl Hongkongból (www.millionsmart.com) vagy a timi ltd-töl. darabja 5 és 25 dollár között mozog, attól függöen, mennyi darabot rendelsz belöle. Rettentö rossz minöség, de olcsó.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.12.22. 20:28:59

@százfogú c.zenekar: Minek írsz nyilvánvalóan hamisat? Megnéztem az általad nevezett vállalat honlapját. Nem hasonlítanak az óráik a Königswerk modellekhez!
süti beállítások módosítása