HTML

Graf von Monte Wehro - Königswerk Óraklub

Ez a blog egy klub, ahová azokat várom, akik Königswerk, vagy Graf von Monte Wehro órát, órákat vásároltak, viselik és szeretik ezeket az órákat. Afféle márkaklubnak szántam, ahová természetesen azok is csatlakozhatnak, akik másféle órákat kedvelnek, hiszen van közös, mégpedig az órák szeretete. Úgy vélem, nagyon sokféle érdekes dologról írhatunk, megoszthatjuk a tapasztalatainkat egymással.

Friss topikok

  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Szia! Sosem volt reklám a blog. Szerettem volna egy klubot összehozni. Ma már nincs is ... (2016.07.22. 15:57) Mennyit is ér egy Königswerk óra?
  • Dörmögő_Dömötör: @kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden... (2016.07.22. 15:53) Königswerk és Graf von Monte Wehro
  • Dörmögő_Dömötör: @porter01: Az ügyeidet azzal intézd, akivel üzletet kötöttél! Rágalmazásnak ezen a blogon helye ni... (2014.08.12. 08:05) Königswerk - A pontos óra a jó óra
  • Dörmögő_Dömötör: @Kertesi: Szia! Sajna, elég régen volt, hogy beléptem ide. Amióta Königszeit/Fogarasi úr kevésbé a... (2014.07.07. 11:42) Monte Wehro Director of Time
  • Dörmögő_Dömötör: Pff neki! Miről beszéltek? Königszeit elérhetetlen? (2014.04.21. 20:36) Egy elveszett levél

Linkblog

Königswerk és Graf von Monte Wehro

2014.07.09. 17:03 Dörmögő_Dömötör

Egy jó ideje erősen csökkent a választék többek között a Vatera internetes árverési oldalon forgalmazott Königswerk és Graf von Monte Wehro órákból. Érdekes, olykor bizarr formavilágú, de sokszor ízléses, szép formájú, szép kivitelű órák voltak, melyekből jómagam is vásároltam négy darabot, s a mai napig megelégedve használom is mindegyiket. A márka hazai forgalmazója szép lassan visszavonult, mára teljesen eltűnt az árverési oldalról. Mivel a klubunkban megjelent néhány erős kritika a hazai forgalmazó személyét illetően, úgy gondoltam, hogy írok a forgalmazó cég, a GWMV kft. vezetőjének, aki tudtommal azonos a Vaterán forgalmazó személlyel. Leszögezem, hogy a forgalmazó személyében egy megbízható partnert tiszteltem, aki azt adta, amit hirdetett. Mindig pontosan teljesített. Válasz a mai napig nem jött a levelemre. Oka bármi lehet, nem firtatom.

"A Google a barátod!" - jelszóval kotorásztam egy kicsit a neten. A GWMV kft. általam ismert weblapjai eltűntek, csupán a Facebook-on találtam egy oldalt, ami utoljára több, mint egy éve frissült. Tovább kerestem, most már az MW Trader GmbH után. Ez a cég "gyártja" ugyanis az órákat. A cég honlapján ez áll:

MW Trader GmbH
Deutsche Diamant- und Edelsteinbörse
Mainzer Straße 34
55743 Idar-Oberstein

Tel.: +49 (06781) 457 887
Fax: +49 (06781) 457 902
Email: info@koenigswerk.com

A menüre klikkelve bejön a szervert működtető cég üzenete, hogy a honlap nem elérhető, mert a honlap tulajdonosa tartozik a szerver üzemeltetőjének, s ameddig nem fizet, nem elérhető a tartalom. Ez elég meglepő 1000 € listaárral forgalmazott órák gyártója esetén. Tovább keresve kiderült, hogy a cég tulajdonosa Martin Wehr, egy 29 éves fiatalember. Saját nevére bejegyeztette a "Königswerk" és a "Graf von Monte Wehro" márkaneveket és logókat és megalapította a fent hivatkozott céget.

A Google Maps szépen hozza térképen és műhold felvételen is a céget. Ránézésre családi ház, ahol sok mindent lehet csinálni, de óragyár ott biztosan nem működik.

Kiderült az is, hogy az MW Trader GmbH 2009 és 2011 között több mint 5 millió € forgalmat hozott össze a hivatalos mérleg szerint.

Mára a cég csődöt jelentett, s javában zajlik a felszámolása. Ha jól értettem a német szöveget, a németországi ügyészséget "igen érdekli ez a csődtörténet, mert a cégnek nincs, vagy nem maradt számottevő vagyona, miközben tartozásai vannak." Az idézőjelben lévő szöveg hitelességét nem garantálom, mert nem erősségem a német hivatalos bikkfanyelv.

A fentiek után már érthető, hogy miért nem árusít már az órák hazai forgalmazója. Nyilván nincs mit forgalmazni, ami több okból sajnálatos. Egyrészt csakugyan voltak elegáns modellek megfizethető áron, megfelelő minőségben, s ezek eltűntek a piacról, másrészt gyártó háttér nélkül gond lehet a két éves garancia érvényesítésével, amennyiben valakinek meghibásodik az órája. Voltak és biztosan van is ilyen eset, ahogy a blogomat olvasom. A forgalmazó most bizonyára nehéz helyzetben van.

Megnéztem több aukciós oldalt is. Még sok helyen kapható a két márka. Azt javaslom, licitálás előtt gondold meg a fent írtakat. Ha jó órát fogsz ki, akkor nincsen gond, de meghibásodás esetén kidobtad a pénzed az ablakon. Korábban írtam már egy hozzászólásban, hogy a jelek szerint mindennemű minőség ellenőrzés nélkül kerültek az órák fogalomba, s a garanciális javítás egyszerű cserét jelentett a forgalmazó részéről. Különösen az automata, vagy kézi felhúzású mechanikus modelleknél kell erre gondolni. A kvarcszerkezetek lényegesen egyszerűbbek és megbízhatóbbak, bátrabban vásárolhatsz belőlük.

Sajnálom, hogy nem lehettünk a részesei és szemtanúi egy patinás márka kialakulásának. Úgy látszik, ez a történet nem erről szólt. Minden klubtagnak azt kívánom, hogy az órája jól működjön és továbbra is örömöt leljen benne. Akiknek gondja van az órájukkal, azokat sajnálom, de bízom abban, hogy a hazai forgalmazó megtalálja a megoldást erre a problémára, mert jómagam és még sokan mások úriembernek ismertük meg, aki állja a szavát.

4 komment

Címkék: automata karóra diamond pontos graf pilótaóra wehro multifunkciós robusztos bőrszíj professionell műbizonylat navigációs pilótaóra navigációs lünetta használata graf von monte wehro Königswerk polírozott

A bejegyzés trackback címe:

https://montewehro.blog.hu/api/trackback/id/tr236493559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ENZO 2014.12.22. 19:27:11

Üdv! Annyira meghozta ez a blog a kedvem egy GVMW óra megvételére, erre szomorúan látom, hogy nem lehet már kapni. Lehetséges hogy megpróbálok egy használt, de jó állapotút beszerezni.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2015.02.13. 17:18:55

@ENZO:

Szia ENZO!

Sajnos, mint fentebb olvashattad, a gyártó cég csődbe ment, úgyhogy ilyen órákat már legfeljebb másodkézből kaphatsz. A magam részéről sajnálom, hogy így történt.
Annyi bizonyos, hogy mostanában több cég, de a neves Seiko is hasonló formájú órákat nagyon nyomott áron forgalmaz. Szép órák, de meg sem közelítik a GVMW típusait.

A kései válaszért elnézést kérek. Amióta nincs forgalmazás, nemigen van mit írni.

kakaszem 2015.03.27. 20:01:47

Üdv!

Kínai óragyártó, a németországi székhely csak azért kell, hogy ráírhassák a "made in Germany" feliratot.
Dízánjlopó, direkt a megtévesztésre alakult óramárkák ezek, nulla történelemmel.
Ennyi.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2016.07.22. 15:53:46

@kakaszem: Nincs az órákban sem a Made in Germany, sem a Made in China felirat sehol, pedig minden kínai vacakra rányomják, beleütik, ráfestik, hogy Kínában készült.
Azt, hogy ki kitől lop formát, döntsék el az érintettek egymás között, vagy a bíróságon.
Öt ilyen órám van, két kvarc és három mechanikus automata. A kvarcszerkezeteket csak akkor kell állítani, amikor az óratologatás ideje van. A bejáródott mechanikus automata órák havi eltérése az internetes pontos időtől kevesebb egy percnél. Ez többet nyom a latban egy "ennyi"-nél.
A gyártó egyébként megszűnt. A bejegyzést erről megtalálod a blogban.
süti beállítások módosítása